Zwembad loungebed

In de zomer ontspannen in het zwembad is lekker, ook voor de minder actieve zwembad bezoeker. Badderen in een zwembad loungebed is namelijk super ontspannend en vergt weinig inspanning. Petje op, zonnebril op, een cocktail en een boekje in de hand en laat die zomer maar zo lang mogelijk duren!

Verschillende soorten zwembad loungebedden

Zwembad loungebedden zijn er in veel verschillende soorten en maten. De meest bekende is natuurlijk het 1 persoons luchtbedje die iedereen wel in huis heeft. Een eenpersoons loungebed is desondanks beschikbaar in veel verschillende kwaliteiten. De meest simpele koop je al voor een paar euro, die van betere kwaliteit koop je voor zo’n € 15-20+ euro. De loongebedjes van een paar euro worden hoofdzakelijk aangeschaft om ze een paar keer op vakantie te gebruiken en daarna weg te gooien. De duurzaamheid van deze bedden is dan erg laag, meestal slechts 1 seizoen. De wat duurdere loungebedjes worden meestal wel meer dan 1 jaar gebruikt en worden nadat het mooie weer voorbij is dan ook opgeborgen. Hieronder zie je het verschil tussen de luchtbedden van verschillende kwaliteiten:

luchtbedje simpelZwembad loungebed 188 x 99 cm

Zoals je ziet zit er een duidelijk kwaliteitsverschil in de beide luchtbedden. Het rechter zwembad loungebed is een stuk dikker, heeft een fijne ligvorm en is gemaakt van een dikker materiaal zodat het minder snel kapot gaat. De afweging die u hier dus moet maken is of u bereid bent extra te betalen voor een bed dat langer mee gaat.

Zwembad Lounge bedden in leuke vormen

Tegenwoordig is het aanbod zwembad lounge bedden steeds diverser. Het is de laatste jaren een trend om ze zo speciaal en kleurig mogelijk te maken. Een aantal bekende en veel geziene varianten zijn ijsjes, smileys, palmbomen en dieren. Deze uitvoeringen zijn gemiddeld wat duurder, maar zijn ook van een betere kwaliteit dan de ‘euroknaller’ ligbedden.

Opblaasbare cool emoticon luchtbed 130 x 110 cm

Tweepersoons loungebed

Ook een tweepersoons loungebed zie je steeds vaker. Je hebt onder andere ook een tussen formaatje, ofwel een 1,5 persoons luchtbed. Waar de 1,5 persoons loungebedden eigenlijk net te krap zijn voor 2 personen kan je op een echt 2 persoons loungebed wel goed plaatsnemen. Lekker met je vriend of vriendin dobberen in het water op een zomerse dag.

De water lounge bedden zijn er ook in meerdere varianten, zo heb je bijvoorbeeld ook water eilanden. Deze eilanden zijn ronde luchtbedden waar je met meerdere mensen plaats kan nemen. Hieronder een voorbeeld:

Intex Canopy Island

De luxe lounge eiland is geschikt voor meerdere personen en kan bij normaal gebruik meerdere jaren mee. De prijs van dit bed is dan echter ook wel hoger dan een gemiddeld ligbed met zo’n € 99,-.

Zoals u heeft kunnen zien zijn er veel verschillende zwembad loungebedden in alle soorten, maten en prijzen. De keuze van een ligbed hangt dan ook volledig van uw eigen wensen behoeften af. Zoekt u iets voor een paar keer dan is een goedkoper luchtbed aan te raden. Wilt u langer kunnen genieten van een lounge bed op het water dan is een product van hogere prijs geschikter.