Ronde opblaasbare zwembaden kopen

Het zomerseizoen komt er weer aan en dat betekent dat je kinderen weer volop buiten gaan spelen. Klimmen, glijden, schommelen en zwemmen zijn slecht een paar van de favoriete bezigheden van kinderen als het buiten mooi weer is. Het is dus ook noodzaak om goed voorbereid te zijn voordat het zonnetje gaat schijnen zodat je kinderen direct buiten kunnen spelen!

Ronde opblaasbare zwembaden: waar moet je op letten?

Bij het kopen van een rond opblaasbaar zwembad moet je goed letten op een aantal belangrijke zaken. Zo is het belangrijk een zwembad te kopen dat qua omvang en formaat goed past bij de leeftijd van je kinderen. Let hierbij dus op die diepte van het zwembadje, de diameter en het materiaal waarvan het zwembad gemaakt is. Het materiaal van je ronde zwembad is namelijk zeer belangrijk voor de veiligheid van je kinderen: hoe harder het materiaal hoe groter de kans dat kinderen een pijnlijk incident kunnen krijgen.

De meest gebruikte materialen in opblaasbare zwembaden

Zoals hierboven ook al genoemd is het materiaal van je zwembad zeer belangrijk, zowel voor de veiligheid van je kinderen als voor de levensduur van je opblaasbare zwembad. In het algemeen zijn er een aantal verschillende materialen die gebruikt worden in zwembaden:

Polyester: Polyester is een materiaal dat je vooral vaak terugziet in grotere zwembaden (en ingraaf zwembaden). Het voordeel van polyester zwembaden is dat ze jaren mee gaan. Een polyester zwembad is dus een investering die meerdere jaren mee gaat.

Vinyl: de meeste opblaasbare zwembaden zijn waarschijnlijk gemaakt van het materiaal vinyl. Vinyl is een fijn materiaal dat zeer veilig is voor kinderen en bovendien zeer duurzaam is. Hierdoor kan je lang genieten van je zwembad in je tuin.

Hard plastic: Voor echte kleine kinderen zie je vaak dat een zwembad of badje van hard plastic is gemaakt. Dit zijn dan vaak schelpvormige zwembaden die ook gebruikt worden als zandbak. Het voordeel van een hard plastic badje is dat ze niet snel kapot gaan, een nadeel is dat kinderen er snel uitgroeien.

Ruimte voor een zwembad

Ronde zwembaden zijn waarschijnlijk de meest voorkomende vorm in de tuinen van Nederland. Echter is een rond zwembad niet altijd het handigst voor in de tuin. Als je een kleine tuin hebt is het namelijk belangrijk om goed te kijken hoe het zwembad zo min mogelijk ruimte in beslag kan nemen. Een rond zwembad is hierbij niet de beste keuze omdat je hem nooit echt in een hoek kan zetten en je altijd een beetje ‘dode ruimte’ overhoud. Wil je de ruimte in je tuin zo veel mogelijk benutten dan is een rond zwembad misschien niet iets voor jou.

Zwembad merken

Op onze website vind je zwembaden van verschillende grote merken waaronder Intex, Bestway en Interline maar ook onbekende merken met speciale uitvoeringen van bijvoorbeeld bekende kinderseries van Disney of Marvel. Bekijk voor het bestellen van een zwembad altijd goed naar de maten en het materiaal zodat je goed weet wat je besteld. Mocht je na het lezen van de productbeschrijvingen toch nog vragen hebben neem dan contact op via info@bestebuitenspeelgoed.nl.